Menu Sluiten

Transportbox konijnen

Voor een transportbox voor je konijn ben je bij ons aan het juiste adres. Bestellen is eenvoudig en snel bij Bol.com. Op de pagina van Bol.com vind je verschillende soorten en merken transportboxen voor een aantrekkelijke prijs. Een goede vervoersbox zorgt ervoor dat je konijn veilig vervoerd kan worden. De meeste konijnen moeten elk jaar naar de dierenarts. Een reis op zich is al bijzonder stressvol. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Je konijn moet zich in de vervoersbox op zijn gemak voelen. Daarom kan je het beste een paar keer van tevoren oefenen met je konijn in de transportbox voor konijnen voordat je echt met je konijn op pad moet.

Welke transportbox kopen voor je konijn

Kies een transportbox die je konijn voldoende ruimte geeft, maar niet te groot is. Een vervoersbox moet voldoende ventilatie hebben en liefst niet te open zijn. Dit betekent dat de onderste bak best niet doorzichtig is. Hoe minder de dieren van de reis en de omgeving mee krijgen, hoe rustiger ze blijven. Het geeft konijnen een veilig gevoel als ze grip hebben op de vloer van de transportbox, dus leg een handdoek of antislipmatje in de transportkist. Het plaatsen van een handdoek over een transportbox voor je konijn is ook mogelijk, maar er moet altijd rekening worden gehouden met een goede luchttoevoer en -temperatuur. De kleur van de box maakt voor je konijn vrij weinig uit. Er zijn geen onderzoeken die aantonen dat een bepaalde kleur transportbox de stress van je konijn wegneemt of juist verergert. Daardoor kan je elke kleur transportbox kopen die jij zelf wilt zonder je konijn hiermee te storen.

transportbox konijnen

Welke maat transportbox kopen

Je kunt kiezen uit verschillende maten transportboxen, zowel voor kleine als grote konijnen zoals Vlaamse Reuzen, Franse Lop en Duitse Reuzen. De grotere transportkisten kunnen ook geschikt zijn voor het vervoer van 1 of 2 konijnen. Samen reizen kan stress verminderen. Doe dit wel alleen wanneer de konijnen thuis ook al samen in een hok of in een ren geplaatst kunnen worden zonder dat 1 van de konijnen dominant gedrag vertoond. De 2 konijnen moeten van tevoren aan elkaar wennen, anders geeft het alleen maar meer stress voor de konijnen als ze samen in de transportbox zitten.

Transportbox training

Voordat je voor de eerste keer met je konijn op pad gaat in de transportbox is het goed om dit te oefenen. Wanneer je weet dat je binnenkort naar de dierenarts moet met bijvoorbeeld de auto ga dan een paar keer van tevoren met je konijn in de transportbox in de auto zitten. Blijf er eerst zelf bij zitten en start de auto niet. Als je konijn zich rustig houdt en hij ook rustig oogt en geen stress meer heeft, dan kan je een rondje gaan rijden. Pas op waar je de box neerzet, hij moet absoluut niet omvallen tijdens het rijden. Zo is de transportbox ineens een gevaar voor je konijn en dat is niet de bedoeling.

Link naar bestverkochte transportboxen voor konijnen op bol.com.