Menu Sluiten

Konijnenhok met ren

Konijnen hebben veel ruimte nodig in hun hok en daarom is een konijnenhok met ren een ideale uitkomst. Een konijnenhok met ren kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en de ren die bij het konijnenhok zit zorgt ervoor dat jouw konijn genoeg ruimte heeft om in te leven.

Waarom een konijnenhok met ren

Een konijnenhok met ren is goed voor de stimulatie van je konijn. Wanneer je een konijnenhok zonder ren hebt, kan je konijn niet naar buiten. Tevens heeft een konijnenhok zonder ren minder bewegingsruimte voor je konijn wat ervoor zorgt dat hij minder fit is. Als je een konijnenhok zonder ren hebt is het mogelijk om er een ren aan te maken zodat je konijn wel de voordelen van een konijnenhok met ren kan mee maken.

Konijnenhok met uitschuifbare ren

Er zijn veel verschillende groottes en soorten konijnenhokken met ren. De meest populaire konijnenhokken met ren is een konijnenhok met een ren die uitschuifbaar is. Zo kan je als eigenaar van je konijn zelf bepalen of je wilt dat je konijn in de ren kan rondlopen of niet. Dit kan handig zijn als je je konijn buiten hebt staan doordat niet elke ren een dak heeft en dit kan onveilige situaties opleveren met andere dieren die in de tuin kunnen komen.

konijnenhok met ren

Materialen konijnenhok met ren

Naast dat je kan kiezen wat voor ren je bij het konijnenhok wilt maken, kan je ook nog kiezen welke soort materialen er in het hok en in de ren zijn verwerkt. De meeste konijnenhokken met ren hebben een ren die gemaakt is van ijzer dat als een soort gaas door de hele ren is verwerkt. Hierdoor heeft je konijn het gevoel dat hij buiten is terwijl hij wel beschermd is tegen de dieren die in de tuin kunnen komen. Het konijnenhok is meestal gemaakt van kunststof of van hout. Kunststof is een materiaal dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Een houten konijnenhok met ren moet van speciaal hout gemaakt zijn kan het buiten gebruikt worden.

Grootte konijnenhok met ren

Een konijnenhok met ren komt in verschillende groottes. Aan de hand van de situatie van jouw konijn kan je bepalen welke grootte konijnenhok met ren je nodig hebt. Wanneer je 1 konijn hebt hoeft de ren die bij het konijnenhok zit niet heel groot te zijn. Dan gaat het erom dat je konijn eventjes naar buiten kan en dat hij, als het hok buiten is, de verschillende structuren van ondergrond kan voelen. Wanneer je meerdere konijnen hebt is het belangrijk dat het konijnenhok zelf ongeveer minimaal zo groot is als de ren. Zo kan elk konijn zijn eigen plekje vinden zonder dat er rivaliteit tussen de konijnen ontstaat in het konijnenhok met ren.

Konijnenhok met ren kopen

Het is mogelijk om een konijnenhok met ren te kopen. Dit kan zowel online als in de winkel. De meeste winkels die dierenspullen verkopen hebben konijnenhokken, maar niet elke winkel die dierenspullen verkoopt heeft een konijnhok met ren. Informeer hiervoor de medewerker van de winkel zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar iets dat de winkel misschien niet heeft. Een andere optie is een konijnenhok met ren online kopen. Hier op Bol.com kan je veel verschillende soorten en maten konijnenhokken met ren vinden.