Menu Sluiten

Konijnenhuis

Een konijnenhuis is een goede manier om je konijn veilig te houden en het een eigen plekje te geven in je huis of tuin. Voordat je een konijnenhuis wilt is het goed om te weten dat je een konijnenhuis moet hebben die aan verschillende eisen voldoet. Zo moet het huis groot genoeg zijn voor de hoeveelheid konijnen die je wilt houden. Daarnaast moet elk konijn in het konijnenhuis een eigen plekje hebben waar het konijn zich kan terugtrekken. Dit plekje dient dan als slaapplek en als schuilplek voor wanneer het konijn zich niet goed voelt in het grote gedeelte van het konijnenhuis.

Konijnenhuis kopen

Een konijnenhuis kan je zelf maken of je kunt een konijnenhuis kopen. Wanneer je een konijnenhuis koopt kan je dit op verschillende plekken doen. Zo kan je in de winkel, zoals de Intratuin of de dierenwinkel een konijnenhuis kopen. Daarnaast kan je online ook konijnenhuizen vinden. Bijvoorbeeld via Marktplaats of Bol.com. Op Marktplaats is het voordeel dat je vaak tweedehands konijnenhuizen kunt vinden waardoor het huis goedkoper is dan in de winkel. Op Bol.com kan je snel en makkelijk een overzicht krijgen van elk konijnenhuis die je kunt kopen op de site, zo kan je het konijnenhuis kopen dat perfect bij jouw situatie past.

konijnenhuis

Konijnenhuis maken

Als je het leuk vindt om te knutselen en bouwen, dan kan je ook een konijnenhuis zelf maken. Doordat je het konijnenhuis zelf maakt kan je zelf bepalen waar je het konijnenhuis van maakt. Het meest gebruikte materiaal is hout. Het hout kan je zo bewerken dat je het kunt gebruiken voor binnen en buiten. Dus ideaal voor elke situatie.

Bouwtekening konijnenhuis

Om een goed konijnenhuis voor jouw konijn te maken heb je een plan en bouwtekening nodig. In dat plan moet je neerzetten hoe groot je het konijnenhuis wilt maken, van welk materiaal je het konijnenhuis gaat maken en hoe je dit gaat doen. Je zult eerst willen nadenken over hoe groot je het hok moet maken. Het moet groot genoeg zijn om al je konijnen te huisvesten als ze volwassen zijn. Om een hok te maken, moet je een houten rechthoekig basisframe in elkaar zetten. Daarna kan je het gaas gaan bevestigen. Als je dit gedaan hebt kan je het konijnenhuis gaan inrichten door er een schuilplaats voor je konijn erin te maken. Dit doe je door een klein hokje in het konijnenhuis te maken.

Inrichten konijnenhuis

Nu je de basis van het konijnenhuis hebt gemaakt is het tijd voor de inrichting. Je hebt al een schuilplaats gemaakt waar jouw konijn zich terug kan trekken en het basisframe is af. Om het konijnenhuis in te richten heb je verschillende dingen nodig. Zo heb je iets nodig voor op de bodem zoals hooi en stro. Daarnaast heb je een etensbakje en een drinkfles nodig zodat je konijn altijd kan eten en drinken. Speelgoed behoort tot een van de benodigdheden van je konijn dus deze horen ook in het konijnenhuis. Speelgoed voor je konijn kan je eenvoudig maken of kopen op bijvoorbeeld Bol.com. Na het plaatsen van het speelgoed in je konijnenhuis is je konijnenhuis helemaal af.