Menu Sluiten

Bouwtekening konijnenhok

Als je een konijnenhok wilt bouwen voor jouw konijn, dan heb je een bouwtekening nodig! Bekijk hier een pdf van een bouwtekening voor een konijnenhok die voor zowel binnen als buitenshuis geschikt is. Een konijnenhok is een betere optie om je konijn veilig buiten te houden. Bovendien biedt een hok meer comfort en ruimte om te bewegen en te verkennen. Voordat je een konijnenhok wilt gaan maken moet je rekening houden met de grootte van het volwassen konijn, met de benodigdheden, met het ontwerp en de inrichten en ga zo maar door. Vandaar dat het handig is om eerst een tekening te maken met een ontwerp voordat je gaat beginnen met de bouw van je konijnenhok. Zo’n tekening voor het konijnenhok heet een bouwtekening.

Stap 1 – Ontwerp de bouwtekening van het konijnenhok

Het allereerste wat je moet doen is je plan ontwerpen en je moet een bouwtekening maken voor je konijnenhok. Je moet rekening houden met een aantal punten bij het ontwerpen en inrichten van het hok. Denk eerst aan het aantal konijntjes. Als je meer konijnen in het hok wilt houden, dan moet je een groter hok bouwen. Een ander punt is de grootte van het hok. Ik bedoel de hoogte, lengte en breedte. Over het algemeen heeft een konijn voor een comfortabel verblijf vier keer zoveel ruimte nodig als zijn lichaam. Dus, hou dit punt in je gedachten. Je moet een groter hok maken wanneer je meer konijnen erin wilt houden. Houd hier rekening mee in de bouwtekening voor je konijnenhok.

inrichting konijnenhok

Voor de inrichting zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden op de bouwtekening van je konijnenhok. Wanneer je meerdere konijnen in één hok wilt houden, moet je scheidingswanden of scheidingswanden plaatsen. Zo kunnen je konijnen vredig langs elkaar leven in hetzelfde hok. De perfecte maat van elk deel van het hok is 40 cm x 50 cm in x 45 cm. Daarnaast moet je ook een plekje hebben voor de voederbak, de drinkfles en eventueel een konijnentoilet voor jouw konijn. Let hier allemaal op wanneer je een tekening maakt zodat je niet voor verassingen komt te staan. In de pdf is een goed voorbeeld te zien van een goede bouwtekening van een konijnenhok.

bouwtekening konijnenhok

Stap 2 Bouwtekening – het kale ontwerp

Als je een goede bouwtekening hebt gemaakt die lijkt op degene in de pdf dan is deze stap makkelijk te doen. Nu is het tijd om het frame te maken met behulp van hout. Dit is het meest cruciale onderdeel van dit hele proces. Dus maak hier geen fouten. Je kan dennenhout selecteren om het frame te maken. Want dennen zijn niet giftig en veilig voor het konijn. Daarnaast kan dennenhout goed binnen en buiten gebruikt worden. Denk aan het rechte en kwaliteitshout in plaats van het gewikkelde en grotendeels geknoopte hout. Voor het maken van de lijst, denk aan 2 bij 4 in houtstukken en 4 bij 4 in voor de paal. Deze selectie zal je helpen om een duurzaam en sterker hok te maken. Om een houten deur te maken, moet je ook eerst het kozijn voor de deur maken. Voor de deur is een kleinere maat hout, zoals 1 op 1 in, voldoende. Mocht je dit niet snappen dan moet je even kijken naar de bouwtekening van een konijnenhok in de pdf.

Stap 3 Bouwtekening – het gaas

Na het voltooien van het houtgedeelte komt de volgende stap van de bouwtekening voor een konijnenhok. Nu moet je de grootte van het gaas meten. Je moet het gaas zorgvuldig opmeten en doorknippen, anders kun je ernstig gewond raken. Je moet een veiligheidsbril, handschoenen, etc. gebruiken. Het beste is om 16 gaas te gebruiken. Dit kan je overal in bouwwinkels wel vinden. Het zal niet breken als je konijn erop kauwt en is ook sterk genoeg voor de roofdieren. Voor deuren en zijkanten gebruik je 1 op 2 cm draad en voor de vloer gebruik je 1 cm bij 1 cm draad. Het is niet verplicht om deze grootte en vorm te gebruiken. Gebruik je instinct bij het kiezen van de materialen die je gebruikt voor je konijnenhok. Als het goed is heb je van tevoren alle materialen al opgeschreven op de bouwtekening zodat je direct aan de slag kunt.

Overige stappen bouwtekening konijnenhok

Bekijk de rest van de stappen van de bouwtekening voor het konijnenhok in de pdf! Zo weet je precies wat je moet doen als je een konijnenhok gaat maken. Het is ook mogelijk om een konijnenhok met ren te maken. Deze konijnenhok met ren is ook te vinden in de pdf. Veel bouwplezier!

Bouwtekening Konijnenhok downloaden