Menu Sluiten

Konijnenhok binnen

Konijnenhokken voor binnen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, groot, klein, 2 verdiepingen, kleurrijk design, je kan het zo gek niet bedenken. Je kan ze zo duur en goedkoop kopen of maken zoals je zelf wilt. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden om de veiligheid van je konijn te waarborgen als je het huisdier in een konijnenhok binnen houdt. Het konijn proef maken van jouw huis en ervoor zorgen dat ze voldoende ruimte hebben om rond te rennen zijn beide zeer belangrijke eerste stappen. Konijnen zijn intelligente en actieve wezens, die een prachtige aanvulling kunnen zijn op elk gezin, en zijn veel gezelliger en interactiever dan de meeste mensen denken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel huisdiereigenaren er steeds vaker voor kiezen om hun konijnen bij zichzelf binnen te laten wonen.

Het plaatsen van het binnen hok

Het opzetten van een konijnenhok binnen voor je konijn is iets waar je misschien nog niet eerder aan gedacht heeft, maar het is eenvoudig en kan je konijn een eigen plekje geven. Het neemt niet een grote ruimte in. Een binnen hok houdt je konijn niet alleen dichter bij je, maar beschermt ze ook beter tegen bepaalde andere bedreigingen die ze buiten kunnen tegenkomen. Het is van groot belang dat je het hok op de juiste plaats in je huis plaatst. Jouw konijn zal nog steeds natuurlijk licht nodig hebben, maar ze zullen er niet altijd aan blootgesteld willen worden. Om dit evenwicht te bereiken is het belangrijk om het hok op een plek te zetten waar het slechts gedeeltelijk aan de zon is blootgesteld. Vergeet niet dat jouw konijn het leuk zal vinden om te graven en te krabben in zijn konijnenhok binnen dus houdt hier rekening mee.

Link naar de bestverkochte binnen hokken voor konijnen op bol.com

konijnenhok binnen

Eisen konijnenhok binnen – veiligheid in huis

Een konijn kan overal door heen komen, dus wanneer je je konijnen in een hok binnen plaatst is het belangrijk dat je jouw huis bekijkt en alle gevaarlijke dingen weg haalt. Kijk naar blootgestelde draden en kabels en haal deze weg. Sommige kamerplanten zijn giftig voor konijnen, dus bekijk of er in jouw huis planten zijn waar je konijn niet aan mag knabbelen als hij ontsnapt uit het hok en zet deze planten wat hoger neer. Verplaats dure of belangrijke voorwerpen waar jouw konijn in de verleiding kan komen om op te knagen of om te slaan. Zorg er ook voor dat je een veilige buitenruimte heeft, zodat je konijn nog steeds zon en frisse lucht kan krijgen. Binnen konijnen zijn wel minder gewend aan het weer buiten en dus moet een buitenverblijf ergens zijn met schaduw en bescherming tegen het weer. Zo kan je veilig jouw konijn in een konijnenhok binnen houden.

Eisen konijnenhok binnen – Zelf maken of kopen? 

Nu je weet waar je het konijnenhok binnen neer kan zetten en je weet hoe je jouw huis veilig kan maken voor een konijn is de inrichting van het hok aan de beurt. Een konijnenhok voor binnen kan je online kopen of zelf maken aan de hand van een bouwtekening. Als je het zelf maakt kan je helemaal zelf het design bedenken, houdt wel rekening met een paar dingen. De inrichting van het hok is belangrijk voor je konijn. Hoe groot moet het hok zijn? Je konijn moet genoeg ruimte hebben en een dubbele indeling is ook belangrijk. De meeste konijnenhokken zijn ongeveer 120 tot 140. Hier kan je prima 1 of 2 konijnen in houden. Het hok moet bestaan uit een soort leefgedeelte waar krantenpapier, hooi en stro ligt, en een gedeelte waar je konijn zich kan afzonderen. Zet een comfortabele ruimte op om te slapen, met hooi of zacht stro. Ook moet het hok voorzien zijn van water en eten. Dit kan bijvoorbeeld in een kommetje of in een waterflesje die je vast maakt aan de buitenkant van het konijnenhok voor binnen.

Eisen konijnenhok binnen – zelf maken

Wanneer je een konijnenhok voor binnen zelf maakt kan je zelf bepalen hoe goedkoop of duur het hok wordt, hoe je het hok gaat inrichten, welk design je wilt, of je 1 of 2 verdiepingen wilt en of je een dubbele indeling wilt of een enkele. Vaak zijn konijnenhokken van hout gemaakt en zijn de hokken tussen de 120 cm en 140 cm lang. In een hok van 120 cm of 140 cm kan je goed 1 of 2 konijnen houden. Mocht je meer konijnen willen houden dan zou je een konijnenhok kunnen maken met 2 verdiepingen. Kunststof als materiaal in plaats van hout komt steeds vaker voor. Hier worden veel moderne hokken van gemaakt. Moderne hokken voor zowel binnen als buiten. Dit komt doordat kunststof lang mee gaat en snel schoon te maken is. Hout wordt wel weer meer gebruikt om een hok zelf mee te maken doordat er makkelijk mee gebouwd kan worden. Voor meer vragen over het kopen of maken van een konijnenhok voor binnen kan je altijd mailen naar info@konijnensite.nl. 

Bouwtekening Konijnenhok downloaden