Menu Sluiten

Konijnenflat

Een konijnenflat is een konijnenhok met meerdere verdiepingen. Zo’n konijnenflat is ideaal voor mensen die meerdere konijnen willen houden maar die hier niet de ruimte voor hebben. Konijnen moeten wel ruimte hebben om rond te kunnen lopen en daarom is een konijnenflat op de markt gebracht. Een konijnenflat is eigenlijk gewoon een heel groot konijnenhok voor buiten of binnen. De meeste mensen houden de konijnen in een konijnenflat buiten omdat het materiaal waarvan de konijnenflat gemaakt is vaak van kunststof of hout is wat goed tegen weersverwachtingen kan. De meest voorkomende konijnenflat is een hok met 3 verdiepingen. Deze verdiepingen in de konijnenflat kunnen zowel buiten als binnen gemaakt worden.

Materiaal konijnenflat

Een konijnenflat bestaat eigenlijk altijd uit kunststof of uit hout. Dit komt omdat deze materialen konijnvriendelijk zijn en ze er goed tegen kunnen wanneer er een keertje een bui langs komt. Daarnaast is hout en kunststof makkelijk te bewerken en kan je met deze materialen ook eenvoudig je eigen konijnenflat maken. Als je je eigen konijnenflat maakt, kan je zelf bepalen hoe de flat eruit komt te zien. Kunststof en hout is ook een populair materiaal voor een konijnenflat omdat het erg sterk is. Een konijnenflat heeft vaak 3 of meer verdiepingen waardoor er veel druk op de materialen komt te staan. Met een houten of kunststoffen konijnenflat is het geen enkel probleem dat er 3 verdiepingen zijn.

konijnenflat

Inrichting konijnenflat

De inrichting van de konijnenflat hangt af van of je het hok binnen of buiten neerzet en hoeveel konijnen je erin wilt houden. Wanneer je 1 konijn wilt houden is het misschien beter om een kleiner hok te kopen omdat een konijnenflat te groot is waardoor het konijn zich alleen kan gaan voelen. Als je de konijnenflat binnen neerzet, is het belangrijk dat de konijnen genoeg ruimte hebben binnen in de flat. Daarnaast moet je met de inrichting rekening houden met waar de konijnen hun behoefte doen. Wanneer je de konijnenflat buiten neerzet, moet je goed kijken waar je konijnen zich terug kunnen trekken als ze dit willen. Ze hebben een soort holletje nodig. Dit kan ook een hokje zijn met een kleine ingang en geen gaas. Houdt hier rekening mee wanneer je je eigen konijnenflat gaat maken of gaat kopen.

Konijnenflat kopen

Een konijnenflat is niet overal te koop. Hierdoor kan het lastig zijn een konijnenflat te kopen die goed bij jou past. Online zijn er een aantal webshops waar konijnenflats verkocht worden. Eentje daarvan is Bol.com. Bekijk hier de pagina met alle konijnenflats die te vinden zijn op Bol.com. Door de ruime keuze van deze website is er voor ieder wat wils. Zo zijn er grote en kleine konijnenflats te vinden, konijnenflats met 3 verdiepingen of met meer verdiepingen, konijnenflats die al volledig zijn ingericht of die je zelf nog kunt inrichten, en ga zo maar door.