Menu Sluiten

Mogen konijnen bleekselderij?

Mogen konijnen bleekselderij eten als maaltijd? Bleekselderij is een populaire groente voor zowel mensen als konijnen. Het is het hele jaar door gemakkelijk te vinden in supermarkten en bij groentekraampjes. Het is heerlijk en voedzaam voor mensen en een veilig voedsel om te delen met uw konijn. Ze zullen er vast dol op zijn! Konijnen houden van selderij om dezelfde redenen als wij: Het is een knapperige, gezonde, sappige snack. Maar mogen konijnen ook echt bleekselderij eten?

Eten van bleekselderij door konijnen

Konijnen mogen bleekselderij eten. Selderij is om verschillende redenen aantrekkelijk voor konijnen. Konijnen zijn herbivoren, dus bijna alles wat plantaardig is, kunnen ze eten. Rauwe selderij is een vezelige groente die veel moeite kost om te kauwen. Als het op kauwen aankomt, houden konijnen van een uitdaging. Het hoge watergehalte van selderij maakt het een verfrissende traktatie. Vergeleken met het meeste andere konijnenvoer bevat selderij een grote hoeveelheid suiker. Het is moeilijk voor te stellen dat selderij naar snoep smaakt, maar voor konijnen is het dat wel. Groenten zijn een belangrijk onderdeel van het dieet van een konijn, samen met hooi, fruit en brokjes. Het ideale konijnendieet bestaat hoofdzakelijk uit hooi, twee of drie soorten groenten, een kleine portie brokjes, en een klein beetje fruit. Bleekselderij voldoet prima aan hun behoefte aan groenten.

Bekijk hier de bestverkochte konijnenvoeding op Bol.com.

mogen konijnen bleekselderij

Hoe selderij aan uw konijn voeren

Konijnen mogen zowel de bladeren als de stengels van bleekselderij eten. Als je jouw eigen selderij kweekt of rechtstreeks van een boerderij koopt, kan je bleekselderijbloemen tegenkomen. De bloemen zijn niet echt goed voor konijnen, dus die moet je afsnijden voordat je je konijn selderij geeft. Je moet je konijn nooit blekselderijzaad voeren, omdat het te veel vet en eiwit bevat in vergelijking met wat je konijn nodig heeft. De meeste dierenartsen die gespecialiseerd zijn in konijnen zeggen dat je je konijn drie verschillende soorten groenten per dag moet geven om hun dieet in balans te houden. Een halve stengel bleekselderij mogen konijnen eten en is de juiste portie voor een gemiddeld volwassen konijn.

Waar op letten?

Konijnen mogen bleekselderij mits je let op 1 regel. Er is één voorzorgsmaatregel waar je op moet letten voordat je bleekselderij aan het dieet van jouw konijn toevoegt. Zorg er altijd voor dat je de bleekselderij in kleine stukjes snijdt voordat je het serveert. De lange strengen selderij kunnen schadelijk of zelfs dodelijk zijn. Als je ooit rauwe selderij hebt gegeten, ken je deze draden. Ze tussen je tanden krijgen is oncomfortabel. Voor konijnen, die hun tanden niet zo gemakkelijk kunnen schoonmaken als wij, kan het leiden tot pijnlijke tandinfecties. Langere slierten kunnen vast komen te zitten in de maag van je konijn. Kortere stukjes betekenen dat er een veel kleiner risico is dat deze slierten je konijn problemen geven en op deze manier mogen konijnen bleekselderij.

Bekijk hier de bestverkochte konijnenvoeding op Bol.com.