Menu Sluiten

Mogen konijnen bloemkool?

Konijnen mogen bloemkool, het is juist goed voor ze! Konijnen hebben behoefte aan variatie in hun voedsel om een optimaal niveau van gezondheid te behouden. De meeste eigenaren voeden hun konijnen korrels maar dierenartsen en konijnenliefhebbers zijn het erover eens dat hun harige vrienden de voorkeur geven aan een dieet van vers voedsel. Sommige groenten hebben een levendiger voedingsprofiel dan andere, en niet alle planten zijn geschikt voor je konijn. Bloemkool is een van de meest voedzame groenten die je kunt toevoegen aan het dieet van uw konijn. Het grootste deel ervan is water (92%), samen met een gezonde dosis langzaam brandende koolhydraten die zorgen voor een langzame afgifte van energie gedurende de dag. Bloemkool zit ook boordevol vitale vitaminen en voedingsstoffen die essentieel zijn voor het behoud van de gezondheid van je konijn.

Mogen konijnen bloemkoolblad?

Hoewel bloemkoolroosjes de voor de hand liggende keuze zijn om je konijn te voeden, krijgen ze ook enorme gezondheidsvoordelen van de stengels en de groentesoorten van de groente. Het blad van de plant zijn ook een uitstekende bron van oplosbare vezels, en ze hebben ook veel voedingsstoffen en vitaminen voor je konijn. Vezels houden het spijsverteringsstelsel van je konijn gezond, en vitamine C in de bloemen helpt het immuunsysteem van het konijn te verbeteren en beschermt het tegen infecties en ziekten. Konijnen behandelen bloemkoolbladeren als een delicatesse. Gooi wat blad van de bloemkool in hun voerbakje en kijk hoe ze vrolijk ronddansen terwijl ze van de bloemkoolbladeren eten. Bekijk hier de bestverkochte konijnenvoeding op Bol.com.

mogen konijnen bloemkool

Hoeveel bloemkool mogen konijnen?

Bij het introduceren van nieuw voedsel, zoals bloemkool, in het dieet van je konijn, raad ik aan dit langzaam te doen. Als je van dag tot dag met ander voedsel vervangt, kan dit het spijsverteringsstelsel van je konijn beschadigen. De micro-biomen in het spijsverteringssysteem van je konijn passen zich aan aan verschillende voedingsmiddelen, zodat ze de voedingsstoffen en vitaminen kunnen verteren. Plotseling veranderen van het menu van je konijn kan leiden tot problemen met de darmbiomen van het konijn, wat kan resulteren in diarree en maagklachten voor je huisdier. Ik raad je aan om elke dag een paar bloemkoolroosjes of bloemkoolbladeren te introduceren, naast het reguliere menu van je konijn. Zie ook de pagina met konijnensnacks op bol.com.