Menu Sluiten

Konijnen spullen

Het kopen van een nieuw konijn in je leven en aanvullende spullen is een opwindende gebeurtenis. Je wilt er zeker van zijn dat je volledig voorbereid bent, zodat jij en jouw nieuwe konijn een goede start kunnen maken. Hier zijn diverse konijnen spullen voor nodig. Konijnen hebben spullen nodig voor een goede verzorging en het beste is om deze voor dat je een konijn in huis haalt al te kopen of te bestellen. Hier op Bol.com kan je online alvast veel verschillende konijnen spullen bekijken en bestellen zodat je meteen goed voorbereidt bent voor jouw nieuwe konijn. Hieronder lees je welke spullen je nodig hebt om goed voor je nieuwe konijn te zorgen.

Konijnen spullen voor voeding

Je hebt wat konijnen spullen nodig om je konijn te voeden. De 3 belangrijkste voedingsmiddelen voor een konijn zijn hooi, hooi en hooi! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben konijnen niet per se zoutlikkers, vitaminen of harde houten voorwerpen nodig om hun tanden te slijten. Tanden worden op de juiste lengte gehouden door het silicaat- en ligninegehalte van gras en hooi. Je kan het hooi gewoon in het hok leggen. Naast hooi is het fijn voor je konijn als ze ook een bakje met bijvoorbeeld biks krijgen. Hier heb je dus biks en een bakje voor nodig. Het bakje hoeft niet groot te zijn en het beste is dat het bakje van een materiaal is gemaakt dat je konijn er niet aan gaat knagen. Zo voorkom je dat je konijn je konijnen spullen gelijk kapot maakt.

Konijnen spullen voor water

Naast voeding konijnen spullen en een etensbakje heeft je konijn ook een watervoorziening nodig. Konijnen hebben een constante aanvoer van water nodig om te overleven, dus je moet ze een waterfles kopen die aan de zijkant van hun huisje klemt of een zware waterbak van bijvoorbeeld steen waar je wat water in kunt doen. Zoet water moet dagelijks worden verstrekt en minstens twee keer worden gecontroleerd bij zeer warm en zeer koud weer. Zo voorkom je dat je konijn zonder water komt te zitten of dat er veel bacteriën in het water komen. Hierdoor is een watervoorziening belangrijk konijnenspul. Een waterfles of een waterbak kan online besteld worden op Bol.com bij de konijnen spullen.

konijnen spullen

Een ruim en veilig konijnenhok + spullen

Het belangrijkste wat je kunt kopen aan konijnen spullen is een hok. Je konijn heeft een geschikt huis nodig om in te wonen, dat ruim en beschermd is tegen dingen van buitenaf. Konijnen leven over het algemeen het liefst met z’n tweeën, dus je moet daar rekening mee houden bij het kiezen van hun huis, want je moet ervoor zorgen dat ze allebei voldoende ruimte hebben om te verkennen en te verstoppen. Ze hebben een houten of kunststoffen hok nodig met een beschutte plek en een buitenruimte om te oefenen. Je moet ervoor zorgen dat het volledig veilig is, zodat ze niet kunnen ontsnappen of in gevaar worden gebracht door roofdieren. Hierdoor is het hok het belangrijkste op het gebied van konijnenspullen. Een konijnenhok kan je hier goedkoop online bestellen.

Speelgoed spullen konijnen

Konijnen hebben veel interessante konijnen spullen nodig om ze gestimuleerd en gelukkig te houden. Je moet dingen kopen zoals
– tunnels, plantenpotten, platforms en kauwstokken en ze rond hun schuilplaats plaatsen zodat ze eraf kunnen springen, door kunnen rennen en zich kunnen verstoppen. Speelgoed is niet het konijnen spul dat je direct nodig hebt maar speelgoed is wel een goede aanvulling. Mocht je zelf geen speelgoed willen kopen of bestellen voor jouw konijn dan kan je ook eenvoudig en goedkoop konijnenspeelgoed maken. Als je een wc-rol in het hok van jouw konijn legt met wat gaatjes erin heb je al snel en goedkoop speelgoed voor jouw konijn gemaakt. Speelgoed behoort dus niet tot de essentiële konijnen spullen maar je konijn kan er wel heel gelukkig van worden.