Menu Sluiten

Konijnen kopen

Wil je een konijn kopen? Er zijn wat dingen die je moet overwegen voordat je een dierenleven in handen neemt. Doe voor dat je een konijn koopt veel onderzoek. Vraag in de dierenwinkel en het asiel wat je allemaal nodig hebt, of je beter 1 of 2 konijnen kunt nemen, en waar je het beste een konijn kunt kopen. Er zijn veel plekken te vinden waar een konijn te koop wordt aangeboden. De ene plek is wat veiliger dan de andere om een konijn te kopen.

Konijnen kopen bij fokker

Je kunt konijnen kopen bij een fokker. Wanneer je dit wilt doen moet je als eerste erop letten dat je een konijn koopt van een echte fokker. Als de fokker behulpzaam is, is het een goede fokker. Als de fokker bereid is een gezondheidsgarantie te geven, is het een goede fokker. Als ze doen alsof je een verspilling van hun tijd bent, geen antwoord hebben op je vragen, en/of als hun stal erg onrein is, wees dan op je hoede voor de mogelijkheid dat een konijn wordt verkocht dat misschien ziek is of niet is behandeld en niet tam is. Konijnen bij een fokker zijn meestal een van de goedkopere opties. De prijs ligt meestal tussen de 5 en de 40 euro, afhankelijk van het ras. Het is ook mogelijk om een koppel of 2 konijnen die goed bij elkaar kunnen te kopen bij een fokker.

Konijnen kopen bij een dierenwinkel of Intratuin

De meeste dierenwinkels hebben konijnen te koop aangeboden. Dierenwinkels zijn meestal duurder dan een fokker. Ze huisvesten ook vaak geslachtsrijpe mannetjes met alle leeftijden van de vrouwtjes. Vraag hiernaar wanneer je een konijn bij de dierenwinkel wilt kopen, dit kan je wat gedoe besparen als je geen mini konijntjes wilt. Een konijn kopen bij de dierenwinkel is een optie die veel mensen kiezen. Dit komt doordat je gelijk alle spulletjes die je nodig hebt voor een konijn kunt kopen in dezelfde winkel. Hetzelfde geldt voor een konijn kopen bij de Intratuin. Het is populair doordat de Intratuin al konijnen spulletjes heeft en zo kan je snel aan de slag. Een koppen of 2 konijnen die goed met elkaar kunnen is wat moeilijker te vinden bij de dierenwinkel en Intratuin. Ook kan je bij de dierenwinkel en Intratuin om advies vragen voordat je een konijn koopt. De prijs van het kopen van een konijn verschilt van 25 tot 50 euro.

konijnen kopen

Konijnen kopen via marktplaats of het asiel

Er zijn veel konijnen via marktplaats of het asiel te koop. Deze twee plekken kunnen een goede plek zijn om een konijn te kopen mits je let op een aantal dingen. Vraag altijd aan de eigenaar of het asiel waarom ze het konijn weg doen. Vaak is er aan de reden al te zien of het konijn goed verzorgd is of niet. Op marktplaats is het niet verplicht om een gezondheidsachtergrond te hebben van het konijn dus vraag hier ook naar. In het asiel hebben konijnen meestal wel een papier waarop staat welke ingrepen het konijn al gehad heeft. Hieraan is goed te zien of het konijn bij jou past. Wanneer je het konijn koopt via marktplaats, vraag dan of je het konijn kunt komen ophalen, zo zie je gelijk hoe het konijn geleefd heeft!

Kosten konijn kopen

Naast de initiële investering van het hok of de kooi heeft jouw konijn doorlopende voorraden nodig.

Deze producten zullen regelmatig moeten worden gekocht en vervangen. Voor een konijn moet je ongeveer verwachten om ongeveer 40 euro per maand te besteden voor wat beddengoed, hooi en pellets, verse groenten, en wat traktaties en speelgoed. Maar dit aantal kan sterk variëren, afhankelijk van of je stro en hooi in bulk koopt, biologische stro en hooi koopt en wat voor soort traktaties en speelgoed je koopt of maakt. Bekijk hier de site van Bol.com met verschillende accessoires voor jouw konijn.

Mini konijn kopen

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een minikonijn, waaronder de leeftijd. Veel mensen geven de voorkeur aan jonge konijntjes of babykonijntjes omdat ze amusant zijn, vooral voor kinderen en ook voor andere leden van het gezin. Je moet echter wel voorzichtiger zijn met hun onderhoud in vergelijking met oudere mini konijnen. Bij de aankoop van een minikonijn als huisdier zijn ook volwassen konijnen een goede optie, mits ze in een goede sfeer en onder passende omstandigheden worden opgevoed. Je kunt kiezen voor een konijn van 4 maanden oud en 12 maanden oud. Het is ook belangrijk om het perfecte ras te kiezen, omdat het temperament en de onderhoudsbehoeften van het ene ras tot het andere verschillen. Zorg ervoor dat de dierenwinkel of de fokker, van waar je het konijn koopt, geen andere mini konijnen heeft met dergelijke gezondheidsproblemen.