Menu Sluiten

Konijnenmasker

Wat is er leuker dan je eigen konijnen masker maken? Het is tijd om Pasen te vieren en wat is een betere manier om je kinderen in de stemming te brengen dan een leuke paasknutsel? Dit eenvoudige maar doeltreffende konijnenmasker is gemakkelijk te maken en een leuke activiteit om met de kinderen te doen. Spring er maar op! Wat heb je nodig: klein papieren bord, roze kaart, schaar, elastiek, hobbylijm, wit karton, grote pom pom, 3 x witte chenille stokjes, roze lakstift en wat tijd. Meer heb je niet nodig voor jouw eigen konijnen masker. 

Hoe maak je een konijnenmasker 

Een konijnen masker maken is heel eenvoudig als je een beetje knutsel skills hebt. Plaats het papieren bord tegen het gezicht en markeer de ooggaten en de gaten aan de zijkanten voor het elastiek. Knip de ooggaten uit, knip kleine zijgaatjes en rijg en knoop het elastiek vast. Knip enkele lange konijnenoren uit het witte karton en kleef ze op de bovenkant van het masker. Knip vervolgens kleinere oren uit roze karton en bevestig ze in het midden van de witte oren. Draai de drie chenille stokjes in het midden in elkaar en lijm ze op het masker voor de snorharen van het konijn. Lijm vervolgens de pom pom neus er bovenop. Teken een mond met de roze verfstift en je konijnen masker is af. Mocht je niet zo’n knutselaar zijn dan kan je ook een konijnen masker kopen. 

konijnenmasker

Inspiratie – Wit konijnenmasker

>> Gezichtsmasker Konijn Wit

Dit realistisch latex konijnenmasker is voor zowel vrouwen als mannen. Het masker is te koop in 1 maat die de meeste volwassen dames en heren past. Ook zal het masker de meeste jongeren en tieners passen doordat het hoofd snel volgroeid is. Hier is de maat op aangepast. Het masker heeft twee witte tanden net zoals de voortanden van een echt konijn. Je kan door de ogen kijken en de neus en mond hebben ook gaten zodat je goed kunt ademen en kunt praten terwijl je het konijnenmasker op hebt. Dit konijnenmasker is leuk voor Halloween, verjaardagsfeestjes, themafeesten, Kerstmis, en alle andere evenementen.

Inspiratie – Konijnenmasker half

>> Halfmasker Konijn

Dit konijnen masker is gemaakt van pcv leer in plaats van kunststof. Hierdoor voel je de kwaliteit van het masker. De maat van het masker is 12 centimeter hoog en 10 centimeter lang. Hierdoor past vrijwel elke tiener en volwassene dit masker. Deze maat is net te groot voor kinderen. Doordat het masker maar half is kan je gemakkelijk ademen terwijl je het masker op hebt en zal je ook een stuk minder snel claustrofobisch worden in vergelijking met een konijnen masker dat helemaal om het gezicht een heeft. Bij het konijnen masker zit een hoofdband die je kunt gebruiken om het masker helemaal op maat te maken voor jouw hoofd.