Menu Sluiten

Konijnenriem

Sommige konijnen houden ervan om buiten te zijn en vinden het niet erg om aan een konijnenriem te gaan, terwijl anderen het absoluut niet zullen tolereren. Het dwingen van dit laatste soort konijnen kan mogelijk als misbruik worden beschouwd. Als je van plan bent om een konijnenriem aan te schaffen, lees dan alstublieft verder en neem een geïnformeerde beslissing. Vooral als je er geen ervaring mee heeft. Een konijnenriem kan heel leuk en fijn zijn voor je konijn, maar het kan je konijn ook bang maken. Het uitlaten van een konijn kan een goede stimulatie zijn voor je konijn. Als je een konijnenriem hebt kan je je konijn uitlaten en zo kan je samen de wereld verkennen. Je hoeft enkel maar het konijnenharnas en de konijnenriem om te doen en je bent klaar om te gaan.

Doel konijnenriem

Het gene wat een konijnenriem doet is je helpen voorkomen dat je konijn wegloopt als je je konijn buiten uitlaat of in de achtertuin houdt waar geen hek omheen zit. Zo kan je konijn aan de riem nog steeds naar buiten zonder dat het konijn wegrent. Als je jouw konijn aan de lijn heeft, gaat hij of zij echter niet precies heen waar jij wilt. Vaak doen ze precies het tegenovergestelde. Je kan een konijn niet trainen om op commando’s te reageren tijdens het uitlaten. Als je konijn gewend raakt met het omdoen van de konijnenriem en het buiten lopen dan kan je konijn het heel erg naar zijn zin hebben doordat er veel prikkels zijn van buiten, net zoals in de natuur.

konijnenriem

Het gevaar van een konijnenriem

Konijnen zijn dieren die instinctief vluchten zodra ze potentieel gevaar voelen. De dingen die een konijn bang maken, kunnen echter niet iets zijn waar een mens zich onmiddellijk van bewust is. Het kan zijn dat je jouw konijn plotseling en zonder waarschuwing door je huis heeft zien rennen met gekke snelheden om zich met grote ogen onder een verre tafel te verstoppen, alleen maar omdat je de deur van de koelkast heeft geopend. Wanneer je een konijn aan een riem doet is het belangrijk dat je goed blijft opletten. Kijk of er misschien een auto aan komt of dat er andere mensen bij zijn die onverwachte bewegingen maken. Dit kan ervoor zorgen dat je konijn schrikt en verstrikt raakt in de konijnenriem. Naar mate je konijn vaker met een konijnenriem vast ziet wordt het lopen met je konijn makkelijker en zal je konijn minder snel schrikken van dingen buiten.

Konijnenriem kopen

Er zijn konijnenriemen te vinden die speciaal voor konijnen zijn gemaakt. Deze konijnenriemen zijn zo gemaakt, dat ze je konijn zo min mogelijk kunnen verwonden. Deze riemen kan je helaas niet overal vinden. Wanneer je graag met je konijn wilt lopen maar je kan geen konijnenriem kopen die speciaal voor een konijn is gemaakt dan kan je ook een kattenriem kopen. Katten hebben ongeveer dezelfde bouw als een konijn en zijn ook erg fragiel. Hierdoor is een kattenriem erg geschikt als alternatief. Hier op Bol.com vind je verschillende soorten en maten katten en konijnenriemen die je kunt kopen.