Menu Sluiten

Konijnen speelgoed

Konijnen zijn speels, actief en nieuwsgierig, en ze hebben een goede vari√ęteit aan speelgoed nodig om ze bezig te houden (en uit de problemen te houden). Speelgoed is ook belangrijk voor de geestelijke gezondheid van een konijn en bied je de mogelijkheid om een band met jouw konijn op te bouwen. Veel mensen zien konijnen als saaie huisdieren die in een hok buiten of binnen leven. In werkelijkheid zijn konijnen intelligente en actieve huisdieren die de mogelijkheid hebben om zich nauw te binden met hun baasjes. Zoals elk huisdier hebben konijnen veel lichaamsbeweging nodig om gezond te zijn en ze hebben ook een gezonde dosis mentale stimulatie nodig. Speeltjes zoals knaagspeeltjes en balletjes zijn ideaal om jouw konijn mentaal en fysiek fit te houden. Speelgoed is belangrijk voor het konijn.

Waarom konijnenspeelgoed

Veel konijnenbezitters zijn verbaasd hoe speels hun huisdieren zijn en hoe leuk ze spelen met speelgoed dat ze krijgen. De meeste konijnen zullen een selectie van leuk en eenvoudig speelgoed waarderen, zoals een kartonnen doos of een lege papieren handdoekrol. Dit is goedkoop en makkelijk zelf te maken of te kopen. Speelgoed helpt jouw konijn fysiek actief te houden en voorkomt verveling. Een verveeld konijn heeft meer kans om destructief te worden of zelfs depressief, overgewicht, of erger nog, ileus te ontwikkelen. Zonder speelgoed kan jouw konijn zich wenden tot je meubels en andere spullen als knaagpeelgoed of zelfs gevaarlijke dingen zoals elektriciteitssnoeren. Experimenteer met een verscheidenheid aan speeltjes om uit te vinden wat jouw konijn leuk vindt en blijf regelmatig nieuw speelgoed aanbieden. Je konijn heeft zowel binnen als buiten speelgoed nodig.

Knaagspeeltjes konijn

Er zijn een aantal verschillende soorten konijnenspeelgoed, elk met een uniek doel. Sommige speeltjes zijn ontworpen om op te kauwen, wat helpt om de tanden van je konijn te verslijten, zodat ze niet overgroeid raken, andere speeltjes zijn bedoeld om lichaamsbeweging te stimuleren en nog weer andere speeltjes zorgen voor mentale stimulatie. Wanneer jouw konijn last heeft van zijn tanden, dan raden we aan om JR Farm activiteitenboom knaaghout speelboom te kopen als speeltje. Dit speeltje kan zowel buiten als binnen gebruikt worden. Konijnen houden van knagen, dus als het gaat om het vinden van het juiste speelgoed om je konijn bezig te houden, begin dan met het stillen van dat verlangen. De speelboom is een must voor elke konijneigenaar en zal bijna elk konijn aanspreken. Deze volledig natuurlijke houten speelboom helpt verveling te voorkomen en houd het gebit van je konijn gezond.

konijnen speelgoed

 

Ook de trio of fun balls konijnenspeelgoed is een aanrader wanneer jouw konijn veel knaagt. Dit speeltje is ideaal omdat deze het knagen aanmoedigt terwijl jouw konijn zich vermaakt doordat ze deze takjesballen rond duwt. Hij is gemaakt van volledig natuurlijke wilg en is 8 cm groot. Hij is verkrijgbaar in een enkele verpakking en in verpakkingen van drie stuks. Het strak geweven ontwerp zorgt ervoor dat de bal lang meegaat, zelfs met agressieve knagers. Het is de perfecte maat om mee te duwen en te spelen, maar het is klein genoeg om in de meeste konijnenkooien te passen, zowel binnen als buiten.

Zelf konijnenspeelgoed maken

Zelf speelgoed voor jouw konijn maken is goedkoop en makkelijk te doen. Konijnen zijn niet zo kieskeurig. Heb je een wc-rol over? Leg deze bij je konijn neer en je konijn vermaakt zich uren! Naast een wc-rol zou je ook papieren zakken als speeltje voor jouw konijn kunnen gebruiken. Hier kunnen konijnen mee spelen, aan knagen en in kruipen. Houdt wel een oogje in het zeil, je wilt niet dat je konijn stikt als hij in de zak kruipt. Een verscheidenheid aan speelgoed dat jouw konijn dingen laat oppakken, in en over voorwerpen laat kruipen, en hun hersenen gebruikt om in verstopte voorwerpen te komen, zijn makkelijke en leuke manieren om verrijking mogelijk te maken.

Doolhoven gemaakt van dozen, eierkratten met traktaties binnenin, en rieten ballen met hooi zijn allemaal makkelijke opties voor konijnenspeelgoed die iedereen kan maken of kopen om zijn konijn van verrijking te voorzien. Door creatief te zijn heb je al snel leuk speelgoed voor jouw konijn waar je niet veel voor hoeft te kopen. Verder kan je een speeltje maken van bijvoorbeeld: verse takken van onbehandelde appelbomen, gedroogde dennenappels, en grote rubberen ballen. Zo hoeft jouw konijn nooit zonder speelgoed te zitten en heb jij een goedkoop speeltje kunnen maken.

Inspiratie konijnenspeelgoed

Mocht je inspiratie nodig hebben voor welk speelgoed je wilt kopen voor jouw konijn, of gelijk speelgoed willen kopen, bekijk dan hier de konijnenspeelgoedpagina van Bol.com!