Menu Sluiten

Konijnentunnel

Een konijnentunnel is een leuke accessoire voor je konijn. Je konijn kan er zich uren mee vermaken door er doorheen te kruipen, door ertegenaan te duwen en door erop te gaan zitten. Een konijnentunnel heeft een dubbele werking. Het kan namelijk dienen als een speeltje voor je konijn, maar het kan ook dienen als schuilplek of schaduwplek waar je konijn zich helemaal kan terugtrekken.

Algemene informatie konijnentunnel

De konijnentunnel is een speelgoed voor konijnen waarbij ze door een tunnel kunnen lopen en spelen. Dit is een leuk en uitdagend speelgoed voor konijnen om te gebruiken, omdat het hun natuurlijke neiging om te graven en te verkennen tevreden stelt.

Konijnentunnels zijn meestal gemaakt van karton of kunststof en hebben verschillende compartimenten waarbinnen konijnen kunnen lopen en spelen. Sommige tunnels hebben zelfs speelgoed, zoals ballen of spiegels, om het nog uitdagender te maken voor het konijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat konijnen graag hun omgeving verkennen en dat het belangrijk is om hun leefomgeving afwisselend te houden. Een konijnentunnel kan daarom een goede aanvulling zijn op hun hok of kooi.

Er zijn een aantal dingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het gebruik van een konijnentunnel. Zo moet de tunnel stevig zijn en goed bevestigd om te voorkomen dat het omvalt en het konijn kan verwonden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de tunnel op een veilige manier gebruikt wordt en dat het konijn niet gekwetst kan raken door scherpe randen of losse onderdelen.

Konijnen zijn sociale dieren en het is daarom aan te raden om de tunnel te gebruiken als onderdeel van een groter speelgebied, zodat ze ook met andere konijnen kunnen spelen. Dit kan bijvoorbeeld een binnen- of buitenren zijn.

konijnentunnel

Soorten konijnentunnels

Wanneer je een konijnentunnel koopt is het goed om te weten dat er verschillende soorten konijnentunnels zijn. De meeste konijnentunnels worden gemaakt van pvc. Dit komt omdat pvc zowel binnen als buiten gebruikt kan worden doordat pvc waterbestendig is en makkelijk schoon te maken is. Naast dat je het materiaal moet kiezen waarvan je konijnentunnel gemaakt is, moet je ook nog de grootte kiezen. Een klein konijntje heeft niet zo’n grote diameter nodig. Het is belangrijk dat je konijn makkelijk door de tunnel heen kan lopen zonder dat je konijn hoeft te bukken. Als je konijn moet bukken dan kan het zijn dat jouw konijn zich niet comfortabel gaat voelen in de konijnentunnel.

Zelf konijnentunnel maken

Wanneer je niet de goede konijnentunnel kunt kopen dan is het misschien leuk om er zelf een te maken. Deze konijnentunnel is van konijnveilig materiaal gemaakt en je kan deze zowel binnen als buiten gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is 2 pop-up wasmandjes (of hoeveel je er nodig hebt om de lengte te maken die je wilt), een goede schaar en naald en draad. De wasmanden zijn goed te gebruiken omdat er pvc in verwerkt is wat ervoor zorgt dat je er makkelijk vuil af kunt halen en ze waterdicht zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de eindjes van de wasmanden aan elkaar knopen en de onderkant van de wasmanden eruit te knippen en je het zelf een konijnentunnel gemaakt die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Je kan nog zelf bepalen hoe groot je de konijnentunnel wilt maken door er meer of minder wasmanden aan te maken.

konijnen tunnel

Konijnentunnel kopen

Mocht je niet zelf een konijnentunnel willen maken maar er juist een willen kopen dan kan je dit vrijwel overal doen. Je kunt een tunnel kopen die speciaal voor konijnen zijn gemaakt of je kan een tunnel kopen die bijvoorbeeld gemaakt is voor puppy’s. Deze tunnel is ongeveer de goede grootte voor een konijntje om door de tunnel heen te kunnen lopen zonder problemen. Mocht je een konijnentunnel willen bestellen dan kan je dit doen op sites zoals Bol.com. Hier is een pagina met verschillende soorten en maten tunnels waar je de perfecte konijnentunnel voor jouw situatie kunt vinden.