Menu Sluiten

Konijnenkooi

Konijnenkooien zijn essentieel en bieden ruimte voor huisdieren om te bewegen en te spelen. Kies hier voor een veilige binnen of buiten kooi. Omdat konijnen een van de meest populaire huisdieren zijn, is het geen verrassing dat ze een van de bestverkopende kleine dieren zijn die vandaag de dag worden verkocht. Konijnen zijn namelijk relatief gemakkelijk te verzorgen en zijn er in alle maten, groot en klein. Dat gezegd hebbende, met konijnen die specifieke behoeften hebben, en die een specifieke verzorging voor kleine dieren vereisen, is het cruciaal dat de baasjes van huisdieren alles leren over hoe ze hun konijnenkooi moeten opzetten, over konijnenkooi onderhoud en lichaamsbeweging, zodat de konijnen kunnen genieten van een lang en gezond leven.

Konijnenkooi grootte

Konijnen moeten in een konijnenkooi zitten waar ze zich in kunnen bewegen. Konijnenkooien die in de winkel te koop zijn variëren van een lengte van 100 cm, 120 cm, 140 cm en 160 cm. Kooimateriaal moet materiaal bevatten dat niet gemakkelijk kan worden geknaagd en vernietigd. Draad -konijnenkooien zouden minimaal een 12-gaasdraad moeten hebben; met een 16-gaasdraad voor de vloer, zodat het gewicht van het konijn wordt ondersteund. Vanzelfsprekends hebben grote konijnenrassen grotere konijnenkooien nodig. Grote konijnen vanaf 6 kilo hebben een kooi nodig die ongeveer tussen de 140 en 160 centimeter is. Zo kan het grote konijn zich goed bewegen. Een konijn die onder de 6 kilo weegt kan zich prima bewegen in een konijnenkooi van 100 tot 120 centimeter. Als er meer dan één konijn in een kooi wordt gehuisvest, zal de kooi groter moeten zijn, dan is 100/120 centimeter niet genoeg en moet je al gauw een konijnenkooi kopen van 140 of 160 centimeter.

konijnenkooi

Dubbele konijnenkooi

Voor konijnen is het fijn wanneer er een dubbele ruimte in de kooi te vinden is. Wanneer je een konijnenkooi koopt is het goed om hier rekening mee te houden. Wanneer het konijn binnen gehouden wordt hoef je niet per se een dubbele kooi te kopen omdat het konijn binnen veel kan lopen en dan gebruikt hij de kooi zelf als rustplaats maar wanneer je een konijn voor buiten koopt is een dubbele ruimte in de kooi belangrijk. Deze dubbele ruimte dient als schuilplek waar je je konijn vaak kan zien slapen. Deze dubbele ruimte moet helemaal dicht zijn, er hoeft geen stukje te zijn waarmee ze naar buiten kunnen kijken bijvoorbeeld. Houdt hier rekening mee tijdens het inrichten van je konijnenkooi.

Plaatsing konijnenkooi

Konijnenhokken of kooien kunnen het beste buiten in de tuin of binnen in de garage geplaatst worden, zelfs in een grote keuken. Houd er rekening mee dat konijnen constante zorg nodig hebben, en dat ze niet zonder zorg kunnen worden achtergelaten voor een paar dagen. Dat gezegd hebbende, is goede verzorging en dagelijkse interactie met huiskonijnen noodzakelijk. Zoek naar grote konijnenkooien met voldoende ventilatie en bescherming tegen andere huisdieren, dit is vooral belangrijk wanneer de konijnenkooi buiten komt te staan.

Beste konijnenkooien

De Ferplast Rabbit 100 Basic is op alle punten een geweldige konijnenkooi voor binnen voor een spotprijs. De kooi is voorzien van een voederbak, boven- en voordeuren en een uitschuifbare bak voor eenvoudige reiniging. Het draadomhulsel is stevig en vluchtbestendig, en de plastic basis kan snel worden afgeveegd. Het is zelfs opvouwbaar voor eenvoudige opslag of transport. De grootste afmeting van de kooi is 95 cm bij 57 cm bij 46 cm. Het hok is eenvoudig zelf in te richten. De konijnenkooi is eenvoudig in elkaar te zetten. Het belangrijkste is dat konijnen veilig in de konijnenkooi kunnen leven. De konijnenkooi is te koop op Bol.com.

Beeztees konijnenkooi

Hoewel het een hogere prijs heeft dan de meeste standaard konijnenkooien, is de Beeztees Residence Collection Snibble Plus een van de beste binnen of buiten konijnenkooien als het gaat om stijl en de kwaliteit van het leven van jouw konijn. Gemaakt van roestvrij staaldraad en multiplex van buitenaf, is het afgewerkt met een waterdichte, niet-giftige vlek die het een bijzonder aantrekkelijke stijl geeft. Het hok is voorzien van een uitschuifbare pan en een uitneembaar tussenschot, waarmee je het direct kunt transformeren in twee naast elkaar gelegen leefruimtes. De konijnenkooi heeft als bijkomend voordeel dat het een binnen en buiten behuizing is, aangezien de beits op het hout een waterdicht element heeft. Dus je kan je konijn zowel binnen als buiten in de konijnenkooi plaatsen.

Hierbij een link naar de bestverkochte konijnenkooien op bol.com.