Menu Sluiten

Konijnenhok kopen

Als je van plan bent om een konijn te kopen of te adopteren, moet je een konijnenhok kopen. Ben je van plan om er meerdere te houden? Je hebt een stel hokken nodig om mannetjes, vrouwtjes en jonge konijnen te scheiden. Daarnaast is er een scala aan accessoires nodig voor het comfort en welzijn van je dieren, waaronder voerbakken en drinkbakken. Je kan vrijwel in elke winkel een konijnenhok kopen. Naast de dierenwinkel heeft de Intratuin ook konijnenhokken. Mocht je een klein budget hebben dan is Marktplaats of een online website zoals Bol.com ideaal doordat je konijnenhokken kunt vergelijken voordat je het konijnenhok koopt.

Hoeveel konijnenhokken kopen

Hoeveel konijnenhokken moet je kopen, is de eerste vraag die jij jezelf moet stellen. Konijnen kunnen als huisdier worden gehouden of professioneel worden gefokt. In beide gevallen verdienen deze zachte en harige wezens een mooie plek om te leven. Maar vergeet hun reputatie als vruchtbare fokkers niet! Met andere woorden, als je geen bloeiende konijnenkwekerij wilt, zult je alle mannetjes die in gemengde konijnenhokken worden gehouden, moeten castreren. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en de plannen die je hebt, kunnen de konijnenhokken variëren van kleine, goedkope konijnenhokken, compleet met een ren, tot meer basale, functionele konijnenhokken of zelfs meerdere kleinere konijnenhokken zodat je voorkomt dat er gefokt wordt terwijl je dit niet wilt. Hierdoor is het goed om te weten hoeveel konijnenhokken je moet kopen.

konijnenhok kopen

konijnenhok kopen – groottes

Er zijn een paar richtlijnen om te volgen bij het bepalen van de grootte van een konijnenhok. Je hebt per konijn ongeveer een konijnenhok nodig van 75 x 75 x 55 cm. Dit wordt gezien als een kleiner konijnenhok. Mocht je meerdere konijnen willen houden in hetzelfde konijnenhok dan moet je al snel een xl of een xxl konijnenhok kopen. Deze xl en xxl konijnenhokken zijn veel groter en hier passen meerdere konijnen in. In een xl of een xxl konijnenhok kan elk konijn ondanks dat ze met elkaar in een hok zitten toch rustig hun eigen plekje zoeken. Een xl of een xxl konijnenhok kan je beter niet kopen wanneer je maar 1 konijn houdt omdat het konijn zich alleen kan gaan voelen door de grote ruimte.

Waar een konijnenhok kopen

Een konijnenhok kan je op verschillende plekken kopen. Zo kan je een konijnenhok kopen in de dierenwinkels, in de Intratuin, via marktplaats of via het internet op een online webshop. Als je een konijnenhok wilt kopen in de winkel, dan kan je daar om advies vragen over welk konijnenhok het beste bij jouw situatie past. Dit is online niet mogelijk. Wat een voordeel is van online een konijnenhok kopen is dat je rustig, thuis elke site af kan gaan opzoek naar het konijnenhok dat perfect bij je past. Op Bol.com heb je een groot aanbod van verschillende konijnenhokken, van goedkoop tot duur en van klein tot groot.

Materiaal konijnenhok

Als je een konijnenhok gaat kopen moet je ook rekening houden met of je binnen of buiten het hok wilt neerzetten. Wanneer je het hok binnen wilt neerzetten dan hoef je je aan minder eisen te houden dan wanneer je het hok buiten neerzet. Als je het hok buiten neerzet moet het materiaal waarvan het konijnenhok gemaakt is bestendig zijn tegen de weersvoorspellingen in elk seizoen. Ook moet het hok water en winddicht zijn en moet er een dak opzitten zodat er geen dieren van buiten het hok in het hok kunnen komen. Als je een konijnenhok voor binnen wilt kopen is het enige waar je rekening mee moet houden je konijn zelf.