Menu Sluiten

Mogen konijnen paprika

Als je jezelf afvraagt of je je jouw konijn paprika mag geven dan is het antwoord ja. Konijnen kunnen paprika eten. Het maakt niet uit welke kleur paprika je ze wilt geven, het is een veilige snack voor je konijn. Het geven van paprika aan konijntjes is aan te raden omdat het laag in calorieën is, enkele vezels heeft en het veel voedingsstoffen bevat die je konijn nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Vergeet niet om tijdens het voeren van konijnen met welke groente dan ook, voortdurend te variëren met de groenten die je ze voedt en voorkom dat je ze veel geeft, omdat ze mogelijk diarree kunnen veroorzaken. Combineer daarom de paprika met ander vers voedsel, hooi, hoge vezelpellets in de juiste verhoudingen volgens de aanbevolen voedingsbehoeften van een konijn. Bekijk hier de bestverkochte konijnenvoeding op Bol.com.

Je konijn paprika geven

Zoals de meeste groenten is het aan te raden om paprika in kleine hoeveelheden te introduceren en slechts één nieuwe kleur paprika per keer te introduceren aan je konijn. Blijf observeren hoe het spijsverteringssysteem van je konijn hierop reageert voordat je de hoeveelheden langzaam kunt verhogen. Zo kan zijn maag zich aanpassen. In geval van maagdarmstoornissen, zoals diarree, een opgeblazen gevoel of veel gas in de maag, stop je met het geven van paprika aan je konijn. Je konijn heeft dan meer last van de paprika die je ze geeft en ervaart niet de gezondheidsvoordelen van de paprika.

mogen konijnen paprika

Hoeveel paprika geven aan je konijn?

Het wordt aanbevolen dat je jouw konijn ten minste 5 tot 6 verschillende soorten vers voedsel zoals paprika per dag geeft en deze groentes zouden goed moeten zijn voor 10 tot 15% van de voedingsbehoeften van een konijn. Geef maximaal één kopje per twee kilo van je konijnengewicht aan groentes en geeft dit maximaal één of twee keer per dag. Fruit en niet-bladige groenten moeten als traktatie worden gegeven in kleine hoeveelheden. Let erop dat de zaden van de paprika niet aan konijn geven mogen worden, de zaden van de paprika zijn niet goed voor konijnen.

Bekijk hier de bestverkochte konijnenvoeding op Bol.com.